"Az élet szép" koncert beharangozó

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. június 28-án, 20 órai kezdettel a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior Konferenciatermében tartja következő, AZ ÉLET SZÉP című koncertjét.

A Sárvári Oratórikus Kórus a város fiatal, amatőr művészeti együttese, amely tavaly augusztusban alakult, és jelenleg 57 tagot számlál. A helyi közönség idén februárban hallhatta őket először. Most új helyszínen, az ötcsillagos hotel konferencia termében lépnek fel, mivel a februári bemutatkozó koncertjükön teltház volt, sokan kiszorultak, ezért olyan helyet kerestek a városban, amelynek nagy a befogadóképessége, így akadtak a Spirit Hotel konferencia termére, amely 500 fő befogadására képes.

A koncert címe és témája üzenet, a zeneszámok a természet, a szerelem, a zene szépségéről, az örökéletbe vetett hitről, az életörömről szólnak. A nagyérdemű emellett a korábbi koncert sikerdarabjaiból is hallhat néhány dalt, így a júniusi koncerten a magyar népdaloktól kezdve a klasszikus, valamint az egyházi zenén át gospelt és kortárs zenét is énekelnek. A június 28-i műsoron Marc-Antoine Charpentier, Leonard Cohen, Daróci Bárdos Tamás, Luigi Denza, Anton Dvorak, Marty Haugen, Edwin R. Hawkins, Abraham Zvi Idelsohn, Richard Rodgers és ifj. Somorjai József művei hangzanak fel.

Éneküket kiegészíti Dörnyei Roland virtuóz zongora kísérete, Pfeiffer Milán trombita, Szalai Ágoston dob játéka. Az előadást színesíti számos szólóének, valamint erre az alkalomra, a kórustagok gyermekeiből, unokáiból és a Petőfi Úti Óvoda jelenlegi és régi zeneovisaiból alakult kis gyerekkórus. A Sárvári Oratórikus Kórus vezetője és karnagya: dr.Szalai Ferencné.

A nyilvános koncertre várnak minden zeneszerető érdeklődőt, a közönséget helyszíni parkolásban a polgárőrök, a hotelben pedig hoszteszek kalauzolják. A belépés díjtalan.

Kapcsolódó tartalmak: