az élet szép

"Az élet szép" koncert beszámoló

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. június 28-án, 20 órai kezdettel a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior Konferenciatermében tartotta teltházas, AZ ÉLET SZÉP című koncertjét.

A koncert címét és témáját üzenetként szánták a koncert megálmodói: a zeneszámok a természet, a szerelem, a zene szépségéről, az örökéletbe vetett hitről, az életörömről szóltak. A 2013-ban alakult együttest dr. Szalai Ferencné vezényelte.

A koncertet a nagyszámú közönség soraiban megtisztelte jelenlétével Kondora István polgármester, Budapestről a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének titkára, Somogyvári Ákos karnagy, zenepedagógus; számos intézményvezető és zenepedagógus.
Az elegáns környezetben adott koncerten minden korosztály megtalálta a maga számára legkedvesebb dallamot, melyet újra és újra vastapssal hálált meg. Az idősebb generáció Denza: Funikuli funikula és a Daróczi Bárdos: Bükkvidéki lippentős dallamait találták a szívükhöz legközelebb állóknak. A fiatalokat pedig Cohen: Hallelujája és a Happy day hangjai lelkesített tapsolásra.

"Az élet szép" koncert beharangozó

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. június 28-án, 20 órai kezdettel a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior Konferenciatermében tartja következő, AZ ÉLET SZÉP című koncertjét.

A Sárvári Oratórikus Kórus a város fiatal, amatőr művészeti együttese, amely tavaly augusztusban alakult, és jelenleg 57 tagot számlál. A helyi közönség idén februárban hallhatta őket először. Most új helyszínen, az ötcsillagos hotel konferencia termében lépnek fel, mivel a februári bemutatkozó koncertjükön teltház volt, sokan kiszorultak, ezért olyan helyet kerestek a városban, amelynek nagy a befogadóképessége, így akadtak a Spirit Hotel konferencia termére, amely 500 fő befogadására képes.

A koncert címe és témája üzenet, a zeneszámok a természet, a szerelem, a zene szépségéről, az örökéletbe vetett hitről, az életörömről szólnak. A nagyérdemű emellett a korábbi koncert sikerdarabjaiból is hallhat néhány dalt, így a júniusi koncerten a magyar népdaloktól kezdve a klasszikus, valamint az egyházi zenén át gospelt és kortárs zenét is énekelnek. A június 28-i műsoron Marc-Antoine Charpentier, Leonard Cohen, Daróci Bárdos Tamás, Luigi Denza, Anton Dvorak, Marty Haugen, Edwin R. Hawkins, Abraham Zvi Idelsohn, Richard Rodgers és ifj. Somorjai József művei hangzanak fel.