Beszámoló nyári táborozásról

Csapatépítő szándékkal négy napos táborozást szervezett a Sárvári Oratórikus Kórus, a nyári szünidőt kihasználva a családtagokkal együtt közel 70 fővel, aktív pihenéssel zökkent ki a hétköznapokból. A sárvári énekegyüttes június végén adott telt házas, egész estés koncertet, három héttel később sikeresen részt vettek a Nádasdy Ételmustrán, ahol a 3. helyre „főzték fel” magukat, a következő hosszú hétvégére pedig táborozást szerveztek. A felsőcsatári gyermeküdülőt választották, mert ott minden adott volt arra, hogy több generáció egymás mellett jól tudjon pihenni, mivel a tábor legfiatalabb lakója 3 hónapos volt, a legidősebb pedig közel 70 éves.

Elsősorban a zene köré építették a programokat, minden lehetőséget kihasználtak az éneklésre. Már a fakultatív tornát követő reggeli előtt dalra fakadtak, délelőtt és délután is tartottak kóruspróbát, este pedig a tábortűz mellett népdalokat tanultak, és gitár kíséretében idézték fel a 70-es és 80-as évek különböző műfajú könnyűzenei dalait. Amíg a kóruspróba tartott, addig a hozzátartozók vállalták a gyerekfelügyeletet, kézműves foglalkozást és Szent Márton életével kapcsolatos interaktív játékot tanultak.

Kihasználták a természet adta lehetőségeket is, így erdőben sétáltak, fürödtek a Pinka-patakban, fociztak, vízibombáztak, napoztak.

Többen a sátrazást választották, mely külön élményt jelentett a fiataloknak. A négy nap folyamán jógáztak, csuhéból fontak, színdarabbal lepték meg egymást, illetve előadást hallgattak A zene szerep a bibliában és a közösségek életében címmel.

Az étkezést döntően adományokból és a maguk által hozott alapanyagokból oldották meg, panaszra sem lehetett okuk, hiszen a bronzérmes csapat egyik tagja főzött, kiválóan. A konyhaszolgálatot is az előre beosztott szólam végezte.

A tábor egész ideje alatt, mint egy békés, nagycsalád tudtak együtt élni, beszélgetni, nevetni.

Hazafelé tartván egy rögtönzött koncertre is futotta erejükből, mellyel a Szombathelyen lakó grafikusukat lepték meg, szerenádként három éneket adtak elő, egészen a hetedik emeletig szállt a Viva viva la musica.