Ünneplőbe öltöztették a közönség lelkét

Nagy sikerű karácsonyi koncertet adott a Sárvári Oratórikus Kórus a Városháza nagytermében.
A koncert keretében hirdették ki a Sárvár ölén című Lovász Adrienn és Dr. Szalai Ferencné által jegyzett dalra kiírt videópályázat eredményét. Egy estére karácsonyi fényekben pompázó meghitt családi fészekké alakult át a Városháza nagyterme.
Mint egy nagy család, úgy gyűltek össze a Sárvári Oratórikus Kórus tagjai, hogy aztán adventi koncertjükkel a közönség lelkét is ünneplőbe öltöztessék.

A koncert alkalmat adott arra is, hogy kihirdessék a Sárvári Oratórikus Kórus és a Sárvári Turisztikai Egyesület által közösen kiírt videópályázat eredményét. A beérkezett pályamunkákat dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a zsűri elnöke méltatta. – A pályaművek értékesek, egyfajta imázsfilmként fontos kordokumentumot adnak a jubiláló városról az utókornak – hangsúlyozta az alelnök.
Az első helyezett pályamű Varga Zsolt alkotása lett, míg a második helyezett Kiss Norbert, a Sárvári Televízió munkatársának kisfilmje lett. A díjazottak számára dr. Kondora Bálint nyújtotta át az elismeréseket. Majd a nyertes videót levetítették az ünnepség keretében. A két pályamű teljesen eltérő szemlélet alapján született meg. Varga Zsolt madártávlatból, drónfelvételek segítségével készített pillanatképet a jubiláló városról. Kiss Norbert filmjében a városban élő emberekre fókuszált, a közösséget szerette volna bemutatni, amely szerethetővé és élhetővé teszi Sárvárt.

A koncerten dr. Szalai Ferencné, a Sárvári Oratórikus Kórus karnagya is beszédet mondott. Örömmel tekintett vissza a 2018-as esztendő eseményeire, amely sok munkát és sok sikert is hozott a kórus számára. A karnagy köszönetet mondott azon cégeknek, szervezeteknek, nagylelkű magánszemélyeknek, akik anyagi és erkölcsi támogatást nyújtottak a kórus számára. Köszönetét fejezte ki továbbá Kondora Istvánnak, Sárvár város polgármesterének, valamint dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyzőnek, akik mint fogalmazott, nem hivatalként, hanem barátként fordulnak a város polgáraihoz.

A koncertről senki nem távozott üres kézzel, a lelki feltöltődésen túl a gyermekkórus tagjait ajándékcsomagokkal lepték meg, a nézőközönséget pedig szeretetvendégségre várták az előadást követően. 

A koncertől készült videófelvétel ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: Sárvári Hírlap 2019/01. szám