Arany(halas) menü

A 2018-as, X. Nádasdy Történelmi Fesztivál valami különlegességet tartogatott az ételmustrára: egy olyan, a korábbi évek 12 legjobb csapatának versenyére építő rekordkísérletet, ami egyedülálló és példa nélkül álló volt.
Sorsolással döntötték el, hogy melyik csapat milyen fogást készít el. Versengésüket idén is a Szőke-Bede páros vezetésével működő zsűri bírálta el, az általuk készített fogások azonban ezúttal hagyományőrzők és város vezetői terített asztalára kerültek. Ők ugyanis az Ország Legnagyobb Középkori Lakomája rekordkísérleten vesznek részt.

A hat fős LakomáSOK csapata, amelyet a Sárvári Oratórikus Kórus tagjai alkottak a verseny abszolút győztese lett. Arany elismerésben részesítette a zsűri a Szőnye László, Csempesz Gábor, Csempesz Gyula, Szilvási Teréz, Nagy Róbert és Szalai Ágoston alkotta csapatot, melyhez egy éttermi 50.000 forintos vacsorafogyasztás is járt.
A Kórus és baráti köre nagyon büszke az elért eredményre, úgy látszik nem csak a színpadon, hanem a tűzhely mellett is tehetségesek, halmenüjükkel megfőzték a publikumot.

 

A menü amivel nyertünk:

Íme dús folyóink ízletes legjobbja,
A magos panírba sütött harcsa és pontyka.
Diós csicsókával az megtálaltatott,
Ecetes hagyma is hozzá savanyodott.
Vegyes zöldség teszi teljessé az étket, 
Fogyasszák jó egészséggel e szerénységet!
Mézes mártás csurran ha ugyan kérik, 
Jó bor is akad nem sajnálva mérik.
Ám mikor jőnek majd a tanácskozások, 
Jusson majd eszükbe, mit főztek a LAKOMÁSOK!

Kapcsolódó tartalmak: