Országos Nádasdy Ételmustra 2015

A Sárvári Oratórikus Kórus lassan állandó résztvevője a városi, közösségi rendezvényeknek, ahol a fiatal együttes a koncerteken kívül megmutathatja sokszínűségét és közel kerülhet az emberekhez. Ilyen alkalom volt legutóbb a városi májusfaállítás, illetve ezért neveztek be - a tavalyi különdíjas sikeren felbuzdulva - idén is az Országos Nádasdy Ételmustrára.

A kórus csapata a Lakomá-S.O.K. fantázianéven indult a július 18-án megrendezett versenyen. A versenyt ezúttal is hosszas felkészülés előzte meg.  Már hetekkel ezelőtt tanulmányozták a versenykiírásnak megfelelő korabeli étkeket, így esett a választásuk a libatepertő-galuskás székely tárkonylevesre, a csülökkel főtt káposztás babra, a vargányás szömörcsös savanyú vetrecére és a kürtös kalácsra.

Emellett az egész kórust mozgósították, hogy hozzanak olyan régiségeket, amelyekből megfelelő installációt és korhű díszletet varázsolhattak a verseny helyszínére, így hangulatos pazar paraszti sátrat emeltek.

A főzőcsapat tagjai voltak: Csempesz Gábor, Baranyainé Polgár Eszter, Lantos Attiláné, Németh László és Szőnye László, akik a kánikulai meleg ellenére is remekeltek. A zsűri tagjait gusztusosan feltálalva várta a sok finom étel, mialatt a kórustársak énekelve igyekezték „emelni” a gasztronómiai élményt, és tették teljesebbé a korabeli képet.

A Bede Róbert, Szőke András által vezetett bíráló bizottság az eredményhirdetéskor kiemelte, hogy a tizenegy induló csapat kiegyensúlyozott, magas színvonalú produkciót nyújtott, és az egész napos rendezvényen olyan erős mezőny találkozott, hogy másutt önállóan, bármelyik díjnyertes lehetett volna. Az oratórikus kórus csapata bronzérmes lett, és a díjkiosztó után a Lakomá-S.O.K. névhez méltóan a különleges falatokat pillanatok alatt eltüntették, az étkeknek nem volt esélyük.