Bemutatkozó koncert beharangozó

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. február 22-én 18 órai kezdettel tartja bemutatkozó koncertjét a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi Szakképző Iskola dísztermében. 

A Sárvári Oratórikus Kórus újabb színfolt a város amatőr művészeti együttesei között, mely jelenleg 55 tagot számlál. Tavaly augusztusban alakult sárvári és környékbeli települések énekelni szerető lakosaiból. Ezzel régi űrt töltöttek be, hiszen a városban évtizedek óta nem működött állandó felnőtt vegyes kar. A kórus tagsága korosztályban is sokszínű, ez teremt jó hangulatot, frissességet az együttesnek. Péntek esténként próbálnak, amely minden kórustag számára vidám feltöltődést, kellemes, munkával teli időtöltést jelent.

Teljes repertoárjuk még most van kialakulóban, de első koncertjükön is igyekeznek széles dallamvilágból válogatni, a magyar népdaloktól kezdve, a klasszikus valamint az egyházi zenén át gospelt és kortárs zenét is énekelnek. Jacques Berthier, Giulio Caccini, Daróci –Bárdos Tamás, Luigi Denza, Daniel Friderici, Karl Jenkins, Kocsár Miklós, Wolfgang Amadeus Mozart, Michael Praetorius, Giacomo Puccini, Nini Rosso szép kórusművei szólalnak meg. Éneküket kiegészíti Dörnyei Roland virtuóz zongora játéka és a Sárvári Vonósok szép muzsikája (művészeti vezető: Kovács Éva). 

A koncerten köszöntőt mond Kondora István polgármester, kórust vezetője és karnagya dr. Szalai Ferencné.

A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak, melyre a belépés díjtalan.