Ízek, imák, szerelmek koncert beharangozó

A Sárvári Oratórikus Kórus újabb egész estés koncertre készül. 2016. január 31-én a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában 17:30 órai kezdettel kerül megrendezésre az Ízek, imák, szerelmek című előadás.

A koncertre három témakörből válogatnak. A felcsendülő dalok az emberi élet teljességéhez szükséges lelki békét adó érzésekről, élményekről szólnak. Énekelnek a kulináris élvezetekről, a szerelemről, valamint a célokat, küldetést és biztonságot adó felsőbb erőről. A januári koncert témája illeszkedik az eddigi fellépéseik gondolatvilágához, hiszen az Élet szép, a Magyar szívvelhangversenyek dallami után most a mindezeket átható életigenlést, a pozitív életszemlélet fontosság viszik színpadra.

Klasszikus acapella kórusművek - a reneszánsztól a 21. századig -, bordalok, operett és musical slágerek, filmzenék, könnyűzenei dalok kórusátiratai csendülnek fel a közel 2 órás koncerten. A közönség többek között hallhatja majd a Padlás musical, az Egyiptom hercege, az Oroszlánkirály című filmek leghíresebb betétdalait is. A koncert további érdekessége, hogy az énekkar hét nyelven fog énekelni azt est folyamán.

Az előadáson a több, mint 100 szereplő között közreműködik a zongorista Dörnyei Roland, illetve fúvós és vonós zenész barátok, valamint az oratórikus kórus gyerekkórusa is. A énekkart vezényli dr. Szalai Ferencné.

Az előadásra a belépés támogatói jeggyel történik, melyet a sárvári Lila udvar kávézóban lehet igényelni és átvenni.