Kedves zenekedvelő és haspárti Barátaink!
Nagy családunk, a kórusunk ételkészítő csapata, a LakomáSOK ezúttal augusztus 12-én Fertődön vett részt a XI. Eszterházy Barokk Főzőversenyen. A csapat az Úri konyha kategóriába nevezett be. Feladatként fel kellett dolgozniuk bivalyhúst, csíkos sügért, pontyot, egész csirkét, illetve sütnivaló kolbászt. Ezekből kellett egy komplett menüt összeállítani a szakácsoknak.
A csapat nagyon jól érezte magát, és a rangos, tizenegy mesterszakácsból álló zsűri előtt parádésan szerepelt. Elhozták a kategóriájuk II. díját, egy hatalmas serleget, valamint egy másik kupát is különdíjként, amelyet a Legszebb Tálalásért kaptak.
A csapat tagjai voltak: Csempesz Gábor, Tasi Miklós, Csempesz Gyula, Szilvási Teréz, valamint segédkeztek a teendőkben Miki testvére Feri és élettársa Andi, valamint a teljes Tasi család.
A menü a következő volt:
Előétel: Rántott palacsinta pirított szalonnás savanyú káposztával és kapros fokhagymás juhtúrós tejföllel töltve
Leves: Sörbe lépett tik leves – Sajtos, hagymás sörleves csirke húsgombócokkal
Főétel: Roston sült süllőfilé fokhagymás krumplitócsnival és citromos-kapormártással
Rántott pontyszeletek majonézes-medvehagymás karalábéágyon
Vörösboros, áfonyadzsemes bivalypörkölt túrós, szalonnás galuskával
Sültkolbásszal töltött baconos csirkemell-rolád spenótos burgonyapürével
Desszert: Túrókrémes mini palacsinták szilvás nyárson erdei gyümölcsös mártással
Hajrá LakomáSOK!