Díjat nyert a Hang-villa a Virágos Sárvárért! környezetszépítő versenyen

Kedves zenekedvelő Barátaink!

A Hang-villa virágai is Sárvár szépségét hirdetik.
A Virágos Sárvárért! környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségén jártunk, ahol Sárvár Város Önkormányzata idén is jutalmazta a legvirágosabb ingatlanokat. 
2023-ban négy kategóriában adtak át elismerést: díjazták a legvirágosabb erkélyeket, házakat, vállalkozást és civil közösségi teret.
CIVIL KÖZÖSSÉGI TÉR kategóriában Hang-villa épülete, a Sárvári Oratórikus Kórus otthona nyert.

Gyönyörű környezetünket Husz László és Huszné Gubics Anna kórustagjaink és családjuk munkáját dicséri.

Köszönjük nekik!

Jegyinformáció a "Neked írom a dalt..." című jubileumi koncertünkről

Kedves zenekedvelő Barátunk!

 
Örülünk, hogy érdeklődsz tevékenységünk iránt, és részt szeretnél venni jubileumi, best of koncertünkön. Az előadásra 2023. november 25-én (szombaton), 18:00 órai kezdéssel a Sárvár Arénában kerül sor.
A támogatói jegyek az "A" szektorba 2.500 Ft-ba a "B" szektorba 2.000 Ft-ba kerülnek. (A szektorok elhelyezkedése ide kattintva tekinthető meg.)

Jegyek elővételben 2023. szeptember 15-től kaphatók a Sárvári TDM irodában (9600 Sárvár, Kossuth tér 8.) valamit a Sárvár Aréna Sportolói recepcióján (9600 Sárvár, Nádasdy Ferenc út 30).

Belépés a főbejáraton, kapunyitás 17:30-tól lesz. Helyfoglalás érkezési sorrendben lehetséges. 
Jegyrendelés online

Üdvözlettel:
Sárvári Oratórikus Kórus

A LakomáSOK újabb sikere a XI. Eszterházy Barokk Főzőversenyen

Kedves zenekedvelő és haspárti Barátaink!

Nagy családunk, a kórusunk ételkészítő csapata, a LakomáSOK ezúttal augusztus 12-én Fertődön vett részt a XI. Eszterházy Barokk Főzőversenyen. A csapat az Úri konyha kategóriába nevezett be. Feladatként fel kellett dolgozniuk bivalyhúst, csíkos sügért, pontyot, egész csirkét, illetve sütnivaló kolbászt. Ezekből kellett egy komplett menüt összeállítani a szakácsoknak. 
A csapat nagyon jól érezte magát, és a rangos, tizenegy mesterszakácsból álló zsűri előtt parádésan szerepelt. Elhozták a kategóriájuk II. díját, egy hatalmas serleget, valamint egy másik kupát is különdíjként, amelyet a Legszebb Tálalásért kaptak.

Kórustábor 2023

A SOK nagyon hatékony és eredményes énekkaros tábort tartott július utolsó hétvégéjén a kőszegi Szabó-hegyen.
A gyarapodás egyértelmű volt a három napban: a szokásos dúskálás az étkekben plusz kilókat hozott, szombaton pedig hatékony érdemi munka folyt a kibővített elnökségi ülésen, a munkacsoportok, szólamvezetők műhelyében és a délutáni kóruspróbán. Három eb is velük nyaralt.
A „Neked írom a dalt” című Aréna koncert minden eleme összeállt a tábor végére, így a próbafolyam startpisztolya is eldördült. 

A LakomáSOK újabb sikere a Nádasdy Ételmustra versenyen

A SOK csapata idén is részt vett, és eredményesen szerepelt A Nádasdy Ételmustra versenyen, újabb ezüst éremmel gazdagodott a LakomáSOK csapata.

A menüjük volt:

1. Leves: Sörlevesbe lépett malac: sajtos sörlevest zöldfűszerekkel és sertés húsgolyókkal.
2. Főétel 1.: Zöldséges sertésragu gazdagon: gombás, répás, cukkinis, hagymás, ragu szalonnapörcös juhtúrós tarhonyával. 
3. Főétel 2.: Répával hizlalt malac a kukoricásban: sertéscomb rolád kolbász chipsszel és savanyított répával töltve, rántva. Ehhez köret sajtos puliszka.
4. Desszert: Árpád fejdelem kedvence: Túrós mini palacsinta nyárson erdei gyümölcsös öntettel.
A zsűri szerint a leves Magyarország legjobb levese, a desszert pedig világbajnoki szintű volt.
A csapat tagjai: Csempesz Gábor, Tasi Miklós, Csempesz Gyula, Szilvási Teréz, Ifj.Tasi Miklós, Tasi Eszter. 

Gratulálunk!

Az esemény facebook bejegyzését és az arról készült fotókat ide kattintva tudja megtekinteni.
Fotók forrása: dr. Kereszty Gábor, Sárvár Lendületben, SOK
 

A Szent Gellért díj arany fokozatával tüntették ki kórusvezetőnket

Sokéves kiemelkedő és példamutató szakmai munkáját ismerte el a Fenntartó a 2022/23-as tanév végén a szombathelyi székesegyházban tartott Te Deumon Jutkának, aki a Szent Gellért díj arany fokozatát vehette át. A SOK baráti közösségét büszkeség tölti el. Istennek legyen hála!

Részletes beszámoló az eseményről.

Sárvári Oratórikus Kórus arany minősítése - Keszthely

Jöttek, láttak, győztek…, avagy egy nehéz nap és éjszakája

A 10 éves Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) rengeteg tervvel és programmal vágott neki a 2023-as évadnak. Erre a korona minden bizonnyal most került fel, mivel kategória győztes lett a június 24-iki VIII. Keszthelyi Dalünnepen, ahol 28 kórus vett részt Felvidékről, Erdélyből, Budapestről és a Dunántúlról.

Tíz vegyeskar, kamarakórus és egyházi kórus kérte a KÓTA-tól (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) ezen az országos minősítő hangversenyén a minősítését, amelyet zsűri elnökként dr. Varga László zeneigazgató, zsűritagként Zemlényi Katica felnőtténekkari szakbizottsági elnök és Kanyárné Grünwald Petra karnagy vállaltak fel Szent Iván éj napján.
Az eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

SOK ének, sok ima

Kedves Zenekedvelő Barátunk!

Várunk szeretettel énekes áhitatainkra a „10 év mögöttünk, SOK terv előttünk” jubileumi programsorozatunk alkalmából!

2023. június 11-én 18 órára a sárvári Szent László templomba.
2023. június 17-én 19 órára a celldömölki Nagyboldogasszony templomba.

Üdvözlettel:
SOK baráti közössége

 

A csodák földjén - A Mária Rádió Szombathely műsora

Kedves Zenekedvelő Barátaink!

A Mária Rádió Szombathely "Csodák földjén" címmel indított sorozatot melyben a  Mária Rádió önkéntese Tóthné Kapocsi Zsófia és a Sárvári Oratórikus Kórus karnagya és vezetője dr. Szalai Ferencné beszélgetnek egy-egy aktuális témáról. Hit, muzsika, lelki élet, avagy bepillantás a kórus családias életébe. Új részekkel a rádió havonta jelentkezik melyek a Youtube csatonánkon ide kattintva meghallgathatók.