cikk

Új otthonában jókedvvel és teljes erőbedobással dolgozik a sárvári kórus

Forrás: Vas Népe online / Polgár Patrícia

Zajlik az élet a Sárvári Oratórikus Kórusnál: alig több mint egy hónapja költöztek új otthonukba, már el is kezdték próbálni az új előadásukat. Egy régebbivel pedig meghívást kaptak a jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amelyen ezúttal Magyarország látja majd vendégül a világ keresztényeit. A SOK mindennapi működésének egyik alapelve a vidámság.

VasNépe cikk a bemutatkozó kórusról

Telt házas koncerten mutatkozott be az új oratórikus kórus

Szerző: Nagy Ildikó (Vas Népe)

Sárvár ­ Sikerrel mutatkozott be Sárvár új ének­együttese, a tavaly augusztusban alakult Sárvári Oratórikus Kórus.

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen: százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: örvendjen az egész világ!" E Kodály Zoltántól származó gondolattal ajánlotta a közönség figyelmébe a műsort konferáló Horváth Anikó a Sárvári Oratórikus Kórus bemutatkozó koncertjét szombaton este a Tinódi gimnázium dísztermében.

A  kórus  először  dr.  Szalai  Ferencné,  Judit  és  néhány  zenekedvelő  ismerőse  gondolataiban  született  meg:  úgy  érezték,  a  városnak  szüksége  lenne  egy állandóan  működő,  nagy  vegyes  karra.  Még  tombolt  a  nyár,  amikor  elkezdték  a  próbákat  a  gimnáziumban.  Akkor  29­-en  voltak,  mára  57  tagja  van  a kórusnak. Harmincöten közülük korábban már kapcsolatban voltak a zenével: zeneiskolába, zenei tagozatra jártak, játszottak valamilyen hangszeren. Ám a legtöbben 10­-20-­30 éve egyáltalán nem foglalkoztak zenével.