Ízek, ímák, szerelmek

Ízek, imák, szerelmek koncert beszámoló

A SOK több, mint kórus

A Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) újabb, nagy sikerű egész estés koncertet adott 2016. január 31-én a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában.

Ízek, imák, szerelmek című előadásra három témakörből válogattak dalokat, amelyek az emberi élet teljességéhez szükséges lelki békét adó érzésekről és élményekről szóltak. Énekeltek a kulináris élvezetekről, a szerelemről, valamint a célokat, küldetést és biztonságot adó felsőbb erőről. A klasszikus acapella kórusművek - a reneszánsztól a 21. századig -, bordalok, operett és musical slágerek, filmzenék, könnyűzenei dalok kórusátiratai mellett Varga György és Horváth Róbert szavalata, Bíró Ottó „banántánca” színesítette a kétórás koncertet.

Az énekkar szólistái is megmutatkoztak több műben. Szilágyi Krisztina Cohen:Hallelujáját, Horváth Róbert Denza:Funikuli dalát, Nagy István Huszka Jenő: Bordalát adta elő. Az este folyamán szólót énekelt még Pécz Eszter és Szalai Ágoston is. A koncert további érdekessége volt, hogy a kórus hét nyelven szólalt meg, és az előadáson több mint 100 szereplő lépett fel a színpadon egyszerre. A SOK koncertjein állandó résztvevő a gyerekkórus is, akiket Stieber Józsefné és Nagyné Varga Marietta tanított be, a gombócok táncát pedig Csóka Lea koreografálta, így valósulhatott meg, hogy a fellépők életkora az 5 évestől a 69 évesig terjedt.